dilluns, 2 de maig del 2011

Autocad Gratis ? Finalment si!

Probablement el títol hauria de ser programa de cad gratis, però desenganyem-nos gairebé tots els que estem en aquest món el què esperàvem era un programa com l'autocad gratis, i finalment sembla que això és possible.

Es tracta de programa DraftSight de la companyia Dassault Systèmes. Estem parlant d'un programa obert, que sols demana en teoria l'activació via e-mail, dic en teoria perquè a mi no m'ho ha demanat. El públic destí són tan estudiants com professionals i professors interessats en un bon programa de CAD 2D, si l'únic però que li he trobat de moment al programa és que sols sigui 2D, però vaja, normalment almenys jo, per a 3D no feia servir el CAD!


Com han aconseguit aquest miracle, o sigui que sigui gratis no ho tinc massa clar, ja que sembla que de pagament sols hi ha serveis d'assistència avançats, ja que fins i tot hi ha una comunitat de suport gratuita, per aprenentatge i resolució de problemes bastant activa i amb molta informació.

Parlant del programa, té una aparença molt similar a l'autocad, bé, al de just abans de l'aparició del famós "Ribbon" a l'estil office 2007, però de fet els que portem molts anys amb autocad, almenys jo, tornàvem a la situació clàssica del cad. Comparteix bastants elements amb aquest programa:

- Permet l'entrada de ordres per teclat i per icona, els comandaments són els de la versió castellana i anglesa de cad, amb algunes variants, però res que no es pugui personalitzar
- Espai model i espai paper
- Permet referències externes, cad, imatges, etc.

Seguiré tocant-lo i a veure si més endavant en faig un repàs més en profunditat, però crec que havíeu de conèixer la notícia!

Si proveu el programa digueu-me alguna cosa! Descarregar

3 comentaris:

  1. Moltes gracies per publicar aquest article tant interessant. Estudiarem l'implantacio d'aquest programari en el nostre despatx. Felicitacions per la feina feta!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! Gran part del mèrit en aquest cas però, és el avís de l'Elisabeth, què és lectora del blog i m'ha avisat de l'aplicació! Com deia intentarè fer una review més en profunditat més endevant!

    ResponElimina
  3. Doncs seps, el vaig trobar jo navegant, però igualment molt bon article. I si, esperem una review en profunditat de les probes que facis amb ell. Espero que sigui més lleuger que el Autocad i sobretot sobretot que no faci tants errors fatal!

    ResponElimina