dijous, 28 d’abril del 2011

Campus sobre Fusteries de Fusta (tot i la redundància)

L'altre dia vaig tenir l'oportunitat d'assistir al campus professional organitzat per ASOMA, l'associació de fabricants de fusteries de fusta, sobre l'utilització d'aquest tipus de fusteries. Per descomptat que per a uns comercials, el seu producte és el millor, però realment té certs punts interessants.

Per una banda, ecologicament parlant, són probablement les que millor comportament ambiental tenen, sobretot si són amb fustes de boscos sostenibles, les tropicals, per més que ens venguin la moto, sabem que no ho són. Al llarg de la vida del producte, desde l'arbre fins al reciclatge, la quanitat de CO2 que es llença en el procés és molt menor (desenes de vegades) a la de les fusteries d'alumini o PVC. Fins i tot la fusta guanya en 5 vegades menys emissions a l'alumini reciclat.

Per altre banda també és interessant veure els resultats de les fusteries de fusta, a aïllaments acústic i tèrmics, aconseguint molt millors valors que les d'alumini. Tema preus, s'haurà d'estudiar, com a la carrera, molts cops en aquestes jornades es parla de tot menys de preus. Aquests bons resultats d'aïllament les fan interessants davant dels nous canvis al CTE, després de l'entrada en vigor al 2006, aviat es reduiran els valors màxims de conducció que es permeten als tancaments, i en climes extrems, sembla que les fusteries d'alumini actuals, no acaben de funcionar.

Un punt interessant que ens van presentar, és el manteniment, les fusteries de fusta tenien de sempre el problema del manteniment, actualment sembla que amb les noves games de productes i de vernissos amb base d'aigua, el manteniment normal es redueix a una neteja amb aigua amb sabó neutre i una imprimació amb el drap d'una llet especial de manteniment.

En definitiva, a faltar de buscar més dades, sembla que pot ser bastant interessant tornar a les finestres de fusta, ara bé, la gent voldrà tornar al canvi?

1 comentari:

  1. La veritat es que avui día amb els barnisos que hi han de poro obert, i com han facilitat el manteniment de les carpinteries hem donen ganes de posar de fusta, sobretot tenin en compte l'experiencia que te la majoria de gent amb les carpinteries d'alumini... si no son realment bones passat 5 anys estan per canviar-les... i ho dic per experiencia propia: correderes que no corren, abatibles que no obren, finestres que no es poden tancar amb el seguro...
    Pots tant alumini serveix per a que els de les carpinteries de fusta es posin les piles, i els de les d'alumini no es pensin que ja ho tenen tot fet.
    A part d'aixó molt bon article!

    ResponElimina