dimecres, 6 d’abril del 2011

Les cèdules d'habitabilitat

Avui enceto secció sobre normatives i documents relacionats amb el món de l’arquitectura. Per començar parlaré de la cèdula d’habitabilitat.

Què és?
És un document expedit per la generalitat (en el cas de Catalunya) que acredita que l’habitatge és apte per a que hi puguin residir persones i a l’hora compleix els requisits tècnics mínims d’habitabilitat.

Vull obtenir-la?
Per obtenir-la s’ha de recórrer a un Arquitecte (o un altre tècnic autoritzat) per a què faci una inspecció a l’habitatge, per tal que emeti un certificat d’habitabilitat de l’habitatge, degudament visat al col·legi. Amb aquest document s’ha d’anar a la secretaria d’habitatge per demanar la cèdula, aquest tràmit el pot fer l’arquitecte que hagi emès el certificat o l’interessat o un representant d’aquest. Al cap d’unes setmanes la cèdula es pot recollir o rebre per correu a casa.

Perquè la volem?
Molta gent pot preguntar, de què em serveix aquest paper, perquè el vull, és una manera de recaptar? La resposta és que no. Per una banda és una garantia per nosaltres, quan comprem o lloguem un pis, per veure que l’habitatge que anem a emprar garanteix que podrem viure bé i que no tindrem problemes de salut provocats per aquest, a part de garantir-nos una certa qualitat en les condicions de vida en aquest habitatge. Per altre banda també es un requisit obligatori per poder donar d’alta els diferents subministraments d’un habitatge (aigua, gas, llum, telecomunicacions, etc.). I finalment la llei diu que l’hem de tenir.

Altres dades
La cèdula té una validesa de 15 anys, al caducar s’ha de renovar.

Al llogar un pis o vendre’l és obligatori tenir-la.
Les característiques que han de complir els habitatges les recull el Decret 259/2007 del 21 d’octubre i el Decret 55/2009 del 7 d’abril. Tots dos de la Generalitat de Catalunya

2 comentaris:

  1. Molt ben explicat! podries fer uan entrada d'accessibilitat...ahahah odio el CTE!!!!!!

    ResponElimina
  2. M'apunto la solicitud, algun apartat especific?

    ResponElimina