dijous, 19 de maig del 2011

Construmat I

Aquesta setmana s'està realitzant a Barcelona el saló de la construcció, el Construmat. Pels què no el conegueu és un saló de caràcter bianual que es celebra a fira de Barcelona centrat en tots els àmbits de la construcció.

Des de fa unes edicions hem vist com la crisis anava reduint-ne la mida, però també hem vist com anava creixent la importància que es dona des de les empreses del sector a la sostenibilitat i a la rehabilitació.

En aquest sentit no em deixen de fer gràcia algunes propostes que surten, algunes són molt bones, d'altres em sorprenen i a ser franc no les entenc del tot.

A l'estand patrocinat en certa manera pel ministeri trobem una solució per a rehabilitació, es tracta d'un panell de 6 metres d'alçada que ja porta adherit una capa d'aïllant tèrmic deixant una cambra d'aire entre el panell i la façana actual de l'edifici.

Al estand recalquen la velocitat de fer façanes així, és arribar i col·locar el panell i rematar juntes. El tema està, si  per alguna cosa la cambra queda oberta i passa a ser una cambra ventilada, què fa l'aïllant? La resposta és res... Ens deixem una quantitat de diners per un sistema que pot deixar de funcionar i què a més, funcionaria molt millor, si l'aïllant el poséssim aplacat contra la cara actual de l'edifici.

En definitiva no entenc massa perquè a vegades ens obcequem amb sistemes que al meu entendre són clarament millorables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada