dilluns, 23 de maig del 2011

Construmat III: Cases eficients

Un dels estands que vam visitar a la passada edició del Construmat era del grup "Sebastià: Indústries de la fusta", tenien a mig muntar una mena de prototip del què ells anomenen casa eco-eficient.


La veritat és que presentaven alguns conceptes bastant interessants, no és què siguin nous, però té certa gràcia veure que la indústria es decideix a posar en marxa alguns conceptes.

Per una banda el material que empren és bàsicament la fusta, que té el punt a favor de ser sostenible, ja que es plenament reciclable i a l'hora ve de plantacions controlades. En aquest sentit no deixa de fer gràcia veure sistemes més típics de nord amèrica, tipus el "ballon frame", un entremat de llistons de fusta recobert de plafons.

A l'hora també aposten per un bon disseny de l'habitatge, buscant un consum energètic mínim en la climatització, a través de sistemes com: El precalantament de l'aire exterior, la recuperació de calor a l'aire, la bona orientació, la captació i protecció solar segons l'època de l'any, i per descomptat un bon aïllament a tots els paraments i tancaments.

En definitiva crec que en alguns llocs es comença a caminar cap a on toca.

2 comentaris:

  1. Molt interesant! és un tema molt interesant i molt important per als temps que estem ara. Felicitats i anims amb el blog! ;)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pels ànims! I si un tema molt interessant, i que crec què és un dels camins a seguir.

    ResponElimina