dimarts, 24 de maig del 2011

Cases Modulars Prefabricades

Un tema que està últimament posant-se de moda és la casa prefabricada. En certa manera té algunes avantatges prou importants. Com es construeix totalment a taller, les qualitats d'acabats, i el control de tot el procés de construcció solen ser majors que els de una obra in situ.

Però vaja, primer de tot, què solen ser aquest tipus de cases?
Doncs com el títol del post indica, solen ser cases fetes a partir de l'agregació de mòduls, n'hi ha de molts materials diferents, i mides també diferents, pràcticament podríem dir que cada fabricant té les seves. Amb tot acaben tenint unes mides relativament similars perquè s'han de transportar per carretera.
Aquests mòduls, bastant personalitzables al seu interior, són construits als tallers dels industrials, i arriben al solar amb totes les instal·lacions i acabats fets. Al lloc definitiu de la casa, sols s'hi ha de fer la fonamentació, normalment quelcom molt superficial, les connexions de les instal·lacions i la urbanització de la parcel·la. Sobre aquesta preparació s'hi instal·len els mòduls i es connecten entre ells i amb els serveix.

Avantatges:
-Per altre banda solen ser un xic més barates i una mica més ràpides de construir. Al primer aspecte s'ha de tenir en compte que potser fa falta menys mà d'obra però cal que sigui més especialitzada, així mateix el transport dels mòduls ja muntats és més car que el de moure els materials.
-Adaptabilitat, moltes de les empreses ens permeten la futura addicció de més mòduls, i algunes fins i tot ens permeten el lloguer dels mòduls, de manera que es poden utilitzar aquestes edificacions com a elements temporals, abans no es construeixi un altre tipus d'habitatge o senzillament que tinguem previsió de canviar de lloc de residència, podent arribar a endur-nos els mòduls sota el braç (una mica estil cargol)

Hi ha molts industrials i empreses que s'hi dediquen però us deixo alguns enllaços

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada