dimecres, 1 de juny del 2011

Norman Foster: Wembley

Avui 1 de juny l'arquitecte britànic, Sir Norman Foster, fa 76 anys. La veritat és que és un dels arquitectes que més m'agraden, subjectivitat pura si, però és què en el fons el nostre món es subjectiu. He tingut la sort de poder  visitar algunes de les seves obres, més endavant uns en farè alguns articles, però avui us en vull comentar una que ha sortit bastant a la televisió aquests últims dies, l'estadi de Wembley, a Londres.

Es tracta d'un estadi nou, construït al lloc de l'antic Wembley, l'antic estadi era reconegut per tots els seguidors del futbol per les seves dues torres bessones. Per a l'arquitecte aprofitar l'antic estadi impedia crear un estadi adaptat al segle XXI com li demanaven els clients, i per tant va buscar mantenir l'esperit, amb un disseny totalment nou.

L'estadi té un total de 90.000 seients, tots coberts. La coberta en part retràctil permet cert control de la meteorologia sobre el camp. El gran element visual del camp és el gran arc que suporta part de la coberta, aquest té un ull de més de 300 metres i s'alça fins a gairebé 140 metres d'alçada.

Com a dada curiosa, va costar gairebé 1.100 milions d'euros i va patir continus retards, es veu que avui dia no es pot fer una obra grossa sense patir retards!

Us deixo algunes imatges i un video-passeig del youtube amb un guia prou interessant, el propi arquitecte! Que per cert, Moltes felicitats!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada