dijous, 23 de juny del 2011

Codi Tècnic. Seguretat en cas d'incendis

Tractant-se d'arquitectura, sembla que avui dia de la revetlla de Sant Joan no hi hagi gaires temes a parlar, però aprofito avui per comentar-vos una notícia respecte al foc i els edificis. Fa pocs dies es va fer públic el document bàsic del codi tècnic, referit a seguretat en cas d'incendi (SI) amb comentaris.

Primer de tot què és el codi tècnic? Doncs per dir-ho d'alguna manera és el document oficial què diu quins són els mínims què han de seguir els edificis. Condicions d'estabilitat, seguretat, ús, salubritat.

Dir què realment és un document bastant feixuc i què csi ajuntem què és un document legal, i què també és tècnic, no és ben bé una lectura lleugera. A part com tota llei té apartats que no són excessivament clars, o poden tenir més d'una interpretació per això són interessants les versions comentades què han anat sortint amb el pas del temps des de la publicació del codi tècnic cap alla el 2008.

Pels arquitectes i per a qui volgui fer-hi un cop d'ull us deixo l'enllaç al document AQUÍ.

I per a tots, molta prudència amb la celebració de Sant Joan, el foc és màgic i divertit, però se li ha de tenir respecte. Feliç Sant Joan!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada