L'altre dia vaig assistir a un campus professional de l'empresa Knauf. Per a qui no la conegui és una empresa bastant coneguda dins el sector dels envans secs, o sigui els panells de guix laminat, o com es coneix pel nom comercial d'una altre empresa "pladur".
Fa temps que els envans amb estructura metàl·lica i plaques de guix laminat s'empren, en rehabilitació, obra nova, però encara ara els hi costa arribar a la façana dels edificis. Això té un motiu i a part de què estiguem molt acostumats a fer les façanes amb obra ceràmica la majoria de panells de guix laminat no aguanten molt bé les altes humitats, per més que hi hagi plaques específiques per ambients humits (identificables pel color verd que tenen) no aguanten gaire ambients excessivament saturats d'humitat i l'aigua directament.
Per a resoldre aquest problema, la gent de l'empresa Knauf ha desenvolupat en els últims anys un producte, l'Aquapanel, o sigui una placa de ciment amb fibres de vidre. D'acord, el GRC ja fa temps que l'hem vist, però en aquest cas tenim la particularitat que són plaques de 12.5 mm. La gràcia d'aquest sistema és que el ciment no perd les seves característiques quan es mulla, per tant el podem posar exposat en façanes.
Detall d'un dels sistemes
Amb aquest sistema, podem recuperar l'aspecte visual tan típic al nostre país de plans de façana continus amb tractaments continus (el típic arrebossat i pintat). La marca ens presenta diferents models, complint diferents requeriments, més o menys aïllament (acústic i tèrmic) i també presenta un format especial molt adequat per a la rehabilitació d'edificis ja construïts que permet una instal·lació des de l'exterior.
Mostra de com por ser l'acabat de l'edifici
En definitiva un producte interessant a tenir en compte en futures obres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada