dijous, 2 de juny del 2011

Ciutats fantasmes

Un dels efectes més notoris de la crisis, i segons com es miri causa, és la parada al sector de la construcció. Això s'ha traduït en un fet que ultimament va sent notícia periodicament, les ciutats fantasmes. L'altre dia hi havia una notícia de LaVanguardia.com, que tractava el tema amb unes imatges interessants, com han quedat algunes d'aquestes urbanitzacions, vistes des del satèl·lit, francament recorden imatges dels jocs que jugavem fa uns anys (tipus Sim City 2000).

Població de Chiloeches, sols 1600 habitants dels milers que es projectaven
  
Quer: Una població que com es pot veure té més zona urbanitzada buida que urbana consolidada

Consti què no sóc anticreixement, però amb imatges així em faig preguntes serioses, sobre què pretenem o preteníem, no és lògic que a poblacions d'uns quants centenars d'habitants projectem un creixement en un termini de 5anys de 10 o 15 mil habitants. Després ens preguntaríem perquè hi ha dos pobles i encara no ho entendríem, a part que el creixement a aquesta velocitat provocaria un desajust entre els serveis construïts i els necessaris al poble. Clar que com es veu al cas de Quer, almenys van arribar a construir una escola pública, ara els nens del poble tenen una escola fantàstica, i uns carrers genials per anar amb la bicicleta.

Part de la causa a part de l'afany especulatori dels promotors, està en què en les llicències d'obres els ajuntaments veien una gran forma de finançament, ara ve, a veure com paguen el manteniment dels carrers ja fets, sense que hi hagi habitants i per tant impostos que cobrar.

 Imatges de maps.google.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada