dimarts, 26 de juliol del 2011

Habitacions 3D

Hi ha una cosa que sempre he trobat curiosa del nostre món, i és que, tot i que vivim en un món de volums, la majoria de persones pensen en sols dues. D'acord que ens movem en l'espai i tot això, però habitualment quan entrem a casa d'algú a part de llums, penja alguna altre cosa del sostre? O quan ens plantegem posar mobles, com ho representem? Fem un dibuix en perspectiva o en més aviat en el millor dels casos fem una planta de distribució dels mobles?

En arquitectura sempre pensem en volums, si els nostres habitatges són arquitectura perquè no veure'ls com a tal? Avui en dia que cada dia vivim en habitatges més petits, aprofitar el 3D ens pot regalar molt espai.

Un exemple, una habitació. Posem què és individual, i té una superfície de 8m² en 2x4m. Un llit fa aproximadament 2x1m això significa que un 25% de la superfície disponible se la queda el llit. ens queda la resta per l'espai de la porta aproximadament 1m², l'armari i la seva zona de influència 2m² més i posem una àrea de treball 2m² més i ens queda aproximadament 1 metre per altres fins.

Què passaria, si ara agaféssim i diguéssim, i si aixequem el llit? Per exemple amb una llitera del Ikea (Tromsö 109€
Doncs automàticament l'habitació guanyaria 2m² de superfície, generant un espai de 2m² sobrants on es podria posar una zona d'estar o per a aficions de l'ocupant o una zona de joc en general, augmentant la superfície total disponible un 25%, pot semblar una estúpid, i d'acord el llit és important, però durant la resta del dia és una superfície totalment desaprofitada.


Espero que reflexioneu i us sigui interessant. Pròximament posaré algun exemple més d'aprofitament de les 3Dimensions.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada