dimarts, 29 de març del 2011

Les Arenas (1)

Finalment inaugurat, després d'una dècada d'obres, podem accedir al nou centre comercial de les Arenas de Barcelona. Obra de l'Arquitecte Richard Rogers en col·laboració amb el despatx d'Alonso Balaguer. Com passa habitualment amb les obres d'arquitectes "estrella” les crítiques han acompanyat el projectes des d’un bon principi. No vull entrar en si el l’edifici està bé o no, però amb les dos primeres visites (amb permís dels milers de persones que m’acompanyaven) he pogut observar detalls que m’han cridat l’atenció.

Un d’ells i segurament el que més controvèrsia genera, és la façana, s'han deixat molts diners i recursos en mantenir la façana original d'estil "neomudejar", però al final aquesta aparentment no deixa de ser res més que una pell que conté el centre comercial, entrant en verdader contacte solament als 4 punts d'accés des del carrer.

Probablement l'espai més bell de les Arenas, és un dels que encara no estan oberts, cal fer esment de la presència per tot de treballadors polint coses encara. La cúpula de fusta, amb lluernaris fa de l'espai un lloc que s'haurà de visitar així que obri al públic.

La part més negativa que he trobat fins al moment, és la circulació de persones. Mai he tingut problemes d’orientació, aquí alguns. A part de la dificultat per trobar l’accés a la planta soterrani. I seriosos problemes de circulació al encontre entre el flux de gent que utilitzen les escales “Express” i la gent que està circulant pel passadís de les plantes que es creuen. Obligant a posar “informadors” de les Arenas que amablement conviden a la gent de la planta a fer voltes de 360º per tal de poder incorporar-se a les escales, per tal de no fer un “tap”. Aquest punt està pendent de verificació quan l’afluència de públic baixi.

Al llarg dels propers dies seguiré publicant alguns detalls que m’han cridat l’atenció.

3 comentaris:

  1. Wuooooooooooooooooooooooooooooooot,

    Favoritos :D seguiu aixi

    Alex

    ResponElimina
  2. Gràcies Janus!!! Intentarem millorar amb el temps!!

    ResponElimina
  3. La veritat després d'estar sense ús tants anys s'agreix que ara tingui algún ús. Tot resultat és questionable, però m'agrada l'enfoc que dones als teus articles. Felicitats pel blog!

    ResponElimina